Google Zoeknetwerk

Door te adverteren in het zoeknetwerk worden uw advertenties onder meer op de zoekresultatenpagina van Google getoond. Uw advertenties worden weergegeven wanneer gebruikers van Google een zoekterm intoetst die overeenkomt met de door u geselecteerde zoekwoorden. Uw advertenties worden dan boven en onder de ‘normale’ zoekresultaten getoond.

Google Adwords veiling

Waar uw advertenties op Google worden weergegeven hangt af van een automatische veiling. Wanneer de zoekopdracht van een gebruiker gerelateerd is aan de zoekwoorden van uw advertenties, doet uw advertentie mee aan een veiling. De winnende advertenties uit de veiling worden vervolgens boven en naast de ‘normale’ zoekresultaten getoond.

Kwaliteitsscore

Waar de advertentie precies wordt weergegeven is afhankelijk van 2 belangrijke factoren: het bod (max. CPC) en de kwaliteitsscore. Het bod of max. Cost Per Click is het bedrag dat u maximaal wil uitgeven voor een klik op uw advertentie. De kwaliteitsscore is een score die Google toewijst aan de zoekwoorden voor de kwaliteit van de campagnes. Deze kwaliteitsscore wordt gebaseerd op een aantal factoren. Dit zijn onder meer:

  • prestaties van uw Adwords account in het verleden
  • de CTR van de zichtbare URL
  • kwaliteit van de landingspagina
  • de relevantie van zoekwoorden voor advertenties
  • de relevantie van zoekwoorden en advertenties voor de zoekterm

Deze kwaliteitsscore is van groot belang. Deze wordt namelijk gebruikt om de daadwerkelijk kosten per klik (CPC) te bepalen en om te bepalen waar uw advertentie wordt geplaatst.