Categorieën

Google Adwords

Via Google Adwords kunt u snel en resultaatgericht adverteren in Google. Met Google Adwords selecteert u onder andere op welke zoekwoorden u in Google gevonden wilt worden en maakt u advertenties aan.

U wordt dan ook gevonden op de zoektermen die voor uw bedrijf relevant zijn. Daarmee bereikt u de doelgroep die al in uw diensten of producten geïnteresseerd zijn. Adverteren met Google Adwords is dan ook zeer interessant voor bedrijven die meer geïnteresseerde website bezoekers willen aantrekken, de conversie willen verhogen en/of online leads willen verwerven.

Voordelen Google Adwords

Voordeel van Google Adwords is onder meer dat u wordt gevonden op de eerste pagina van Google. Uw advertenties worden weergegeven boven en naast de ‘gewone’ zoekresultaten. Bovendien betaalt u alleen voor gebruikers die daadwerkelijk op uw advertentie klikken en dus uw website zien.

Het Google Netwerk

Met Google Adwords is het mogelijk om te adverteren in het Google Netwerk bestaande uit het:

Het Zoeknetwerk omvat de zoekmachines die door Google zijn mogelijk gemaakt en de Google zoekmachine zelf. Het Display Netwerk bestaat uit sites van zogenaamde displaypartners, Youtube en ander Google producten waarop geadverteerd kan worden. Displaypartner zijn websites die gebruik maken van bijvoorbeeld Google Adsense. Deze websites reserveren dus advertentieruimte op hun website voor Google Adwords advertenties.