Categorieƫn
Nieuws

Infographic: de strijd tussen SEA en SEO

In Google hebben de gesponsorde zoekresultaten een steeds prominentere positie gekregen en nemen steeds meer ruimte in bij de zoekresultaten. Dit blijft uiteraard niet gevolgen. Hieronder vindt je een kort onderzoek naar het effect van deze veranderingen in Google. En de resultaten zijn opmerkelijk.

Hoewel de organische zoekresultaten in Google in totaal nog steeds meer kliks ontvangen, blijken de gesponsorde zoekresultaten aan de winnende hand bij zoekopdrachten met een sterk commercieel karakter. Dit zijn zoekopdrachten waarbij mensen op zoek zijn naar een product of dienst. Hieronder vindt de alle onderzoeksresultaten in een onfographic weergegeven.

Hoe komt het dat de gesponsorde zoekresultaten, de organische overtreffen? Belangrijke oorzaak zijn de uitgebreidere en verbeterde advertentiemogelijkheden binnen Google Adwords. Deze omvatten bijvoorbeeld de nieuwe, gerichtere en relevantere advertentie formats die het mogelijk maken om potentiƫle klanten gerichter en preciezer te kunnen benaderen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • diverse advertentie-extensies zoals sitelinks, locatie extensies, click-to-call extensies, social extensies etc.
  • nieuwe soorten advertenties zoals product listing, chat en e-mail advertenties
  • maar ook Remarketing

Deze mogelijkheden maken de gesponsorde zoekresultaten steeds interessanter en relevanter. En niet alleen voor de gebruikers van Google maar ook voor de SEA-specialisten.

Clicks from Sponsored Listings on Google Outnumber Organic Listings by nearly 2:1